hina

SUDAR S CRNOGORCIMA Acini košarkaši nemirni pred susret s južnim susjedima

Mađarska i Rumunjska se nekako, ne odveć impresivno, apsolvirani i tek sad zapravo za hrvatske košarkaše počinje jaki kompetitivni turnir na Eurobasketu.

Danas (16.45) na jelovniku je Crna Gora, ozbiljna i ambiciozna.

“Pred nama su bitno drugačije utakmice nego protiv Mađarske i Rumunjske. Ovdje će sada biti puno više fizike. Mislim da to Planiniću odgovara u tom kontekstu. Trebamo vidjeti kakva će biti njegova reakcija kada nam dolaze centri po domeni protiv kojih mu je lakše igrati,” izjavio je izbornik Aco Petrović za HRT (AUDIO).

Receptura?

“Protiv Crne Gore treba kontrolirati skok, treba trčati… Očekuje nas fizička borba što se tiče centara, energetski moramo biti pravi, moramo pretrčati puno i puno napadati. Crna Gora će sigurno pokušati s vanjskom linijom nametnuti agresiju na naše vanjske igrače, no uz dužno poštovanje prema Crnoj Gori, ovoga trenutka puno više sam fokusiran na našu reprezentaciju i naše igrače”, smatra selektor.

U našem taboru je živo, sinusoidalno, dinamično, neočekivano je prvi iz kolosijeka iskočio kapetan Roko Leni Ukić nezadovaljan minutažom. A znalo se da ako Marko Popović dođe vruć, spreman i zdrav da će biti gužve na mjestu organizatora igre. Napetost u svlačionici ne mora biti loša, naprotiv.

Komentiraj