Dvije su osobe teško ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na Gornjrm Jelenju kod skretanja za Crni Lug, javlja Novi list.

Blizu raskrižja za Crni Lug, na snijegom prekrivenoj prometnici, uz snježnu vijavicu u 10:45 sudarili su se autobus i kamion. Prema najnovijim informacijama iz riječkog KBC-a, liječničku pomoć primilo je 28-ero ozlijeđenih. Obojica vozača su teže ozlijeđena, ali su izvan životne opasnosti.

Tridesetšestogodišnji vozač autobusa Autotransa djelomično je prešao u lijevu kolničku traku te udario u kamion MAN bjelovarskih registracijskih oznaka, kojeg je vozio 43-godišnjak, priopćila je nakon dovršenog očevida PU primorsko-goranska. Autobus Autotransa je vozio na liniji Poreč-Zagreb, a promet ovom prometnicom bio je u prekidu do 13:45 sati.

Zahvaljujući akciji Javnih vatrogasnih postrojbi Vežica i Rijeka te delničkih vatrogasaca, vozači i autobusa i kamiona su izvučeni. Bili su priklješteni u kabinama vozila pa su vatrogasci uložili nadljudske napore kako bi uspjeli izvući ozlijeđene vozače.

Osim ozlijeđenih vozača autobusa i kamiona, ostali ozlijeđeni su putnici iz autobusa. Ozlijeđene su u riječki KBC prevezli timovi hitne medicinske pomoći iz Rijeke, Delnica i Vrbovskog koji su zajedno s vatrogascima stigli na mjesto nesreće ubrzo nakon sudara.

Zbog teške prometne nesreće za sav su promet zatvorene državne ceste DC3 Delnice-Rijeka i DC501 Oštrovica-Gornje Jelenje, a s obzirom na nastalu situaciju između unutrašnjosti i Rijeke te obrnuto mogu voziti samo osobna vozila (autocestom A6 Rijeka-Zagreb). Vozačima autobusa i dostavnih vozila HAK savjetuje da koriste odmorišta prije čvora Karlovac ukoliko voze u smjeru Rijeke, u smjeru unutrašnjosti odmorišta u zoni grada Rijeke.

Ostale okolnosti nesreće se još utvrđuju.

 

 

 

 

 

Komentiraj