Sudačka komisija: Rijeka oštećena u Jadranskom derbiju

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza osvrnula se na 20. dionicu SuperSport HNL-a. Tom prilikom su smatrali da je potrebno analizirati samo dvije situacije iz završnice Jadranskog derbija u kojem je na koncu slavila Rijeka.

Komisija je stava da je sudac Čulina ispravno dosudio kazneni udarac nakon što je Kalinić inicirao kontakt u šesnaestercu.

Također su mišljenja da je VAR soba pogrešno zvala suca Čulinu nakon duela Livaje i Galešića te da je mladi zagrebački arbitar donio pogrešnu odluku kada je po drugi put pokazao na bijelu točku u korist domaće momčadi.

Sudačka analiza 20. kola SuperSport HNL-a

HAJDUK – RIJEKA

Sudac: Ante Čulina. Pomoćni suci: Vedran Đurak i Jerko Crnčić. VAR sudac: Zdenko Lovrić.

88. minuta: Sudac utakmice dosudio je kazneni udarac nakon incidenta kad branič HNK Rijeke sapliće suparnika s leđa unutar vlastita kaznena prostora. KNS HNS-a izazove ovakve prirode razmatra isključivo domenom prosudbe suca u terenu za igru i ne očekuje uključivanje VAR sudaca bez obzira na smjer odluke suca.

90. +2 minuta: Incident u kaznenom prostoru HNK Rijeke nije prekršaj prema pravilima nogometne igre. Sudac u terenu za igru ispravno je procijenio duel dvojice igrača za loptu. Nažalost, nakon intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke, promijenio je svoju odluku i dosudio kazneni udarac. Kontakt između braniča i napadača razmatra se kao posljedica borbe za loptu i vrlo je laganog intenziteta. KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra dostatnim za dodjelu kaznenog udarca. KNS HNS-a intervenciju VAR suca, koja inicira dosuđivanje kaznenog udarca, smatra neispravnom, neutemeljenom u pravilima nogometne igre i smjernicama KNS-a.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]