Sudac s Kerumove zabave: “Pozvao me bivši nogometni reprezentativac, nakon sat vremena sam otišao”

Vrhovni sud pokrenuo je postupak pred nadležnim sudačkim vijećima nakon objave snimke na kojoj petorica splitskih sudaca, usred pandemije, jedu, piju i feštaju kod bivšeg splitskog gradonačelnika i poduzetnika Željka Keruma.

Druženje se dogodilo u subotu 23. siječnja u Kerumovoj konobi Pršut, a činjenice provjerava i splitska policija upravo zbog kršenja epidemioloških mjera.

Među sucima bila su dvojica predsjednika, Županijskog, odnosno, Upravnog suda u Splitu. Tvrde da je to trebalo biti druženje sudaca zbog rođendana Ivice Mornara i da nisu znali da će ondje biti Kerum.

“Pozvao me bivši nogometni reprezentativac, koji s nama igra veteranski mali nogomet, na rođendanski ručak. Nisam stigao zbog sprovoda, došao sam kasnije, donio mu bocu vina i nakon sat vremena otišao”, rekao je Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, u izjavi za RTL.

Kerum se pita zašto se radi skandal za nešto beznačajno.

“Mene je pitao Damir Karaman može li doći Mornar sa svojom ekipom s nogometa, naravno da sam dozvolio. Kad su ti ljudi otišli, ostao je samo jedan kojeg isto ne znam, ja sam kao inače zapjevao jer volim pjevat, za sve ostalo pitajte Karamana jer je on doveo tog kretena koji je to snimio”, kaže Željko Kerum.

Jesu li suci povrijedili Kodeks sudačke etike, utvrdit će nadležna sudačka vijeća, kažu u udruzi hrvatskih sudaca.

Proslava u Kerumovom “Pršutu”

Podsjetimo, o zabavi u Kerumovoj konobi “Pršut” prvi je pisao Nacional, još u utorak, a otada se medijskim prostorom širi priča o druženju sudaca na rođendanskoj proslavi bivšeg nogometaša Ivice Mornara na kojoj je Kerum i zapjevao.

 

Suci Suda u Splitu na privatnoj zabavi Željka Keruma

 

Pogledajte kako je Željko Kerum zabavljao splitske suce u svojoj konobi

Komentiraj