Sudac Druge HNL pozitivan na koronavirus

U hrvatskom nogometu zabilježen je prvi slučaj koronavirusa. Pozitivan na testu bio je sudac Druge HNL Domagoj Kurtović. 28-godišnjak iz Osijeka je putem Facebooka podijelio tu vijest s javnosti:

– “Dragi prijatelji, želim vas obavijestiti da sam pozitivan na koronavirus. U karanteni sam i postupam prema uputama epidemiologa. Svi moji bliski kontakti obaviješteni su i nalaze se u samoizolaciji. Osjećam se dobro, a vi se čuvajte i ostanite negativni.”

Kurtović je ove sezone bio angažiran na sedam utakmica Druge HNL, utakmicama Treće HNL istok, Hrvatskog nogometnog kupa, susretima omladinskih natjecanja te Prve HNL za žene. Posljednji put glavni sudac bio je 8. ožujka ove godine kada je Dinamo II u Kranjčevićevoj u sklopu 19. kola Druge HNL poražen od Sesveta rezultatom 1:2.

Uoči nastavka HT Prve lige u dva navrata u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza vršilo se testiranje igrača, trenera i osoblja klubova koje je ukupno obuhvatilo 350 osoba odnosno 35 po svakom članu Prve HNL. U drugom valu testiranja uzeti su i uzorci krvi kako bi se napravilo serološko testiranje koje je dalo odgovor koliko je osoba bilo u kontaktu s virusom odnosno ima razvijena antitijela. Proces testiranja je pokazao da nijedan pojedinac nije bio pozitivan na koronavirus, ali je serološko istraživanje otkrilo da su u krvi sedam osoba pronađena antitijela što znači da su oni bili u kontaktu s COVID-19.

Komentiraj