Sud vratio Juventusu 15 bodova. Sada su treći na ljestvici prvenstva

Vrhovni talijanski sportski sud u četvrtak je donio odluku da se Juventusu vrati 15 bodova koji su im oduzeti u veljači zbog financijskih neregularnosti te je odredio kako se u tom slučaju mora ponoviti proces. 

S tih 15 vraćenih bodova Juventus skače sa sedmog na treće mjesto ljestvice te dolazi u odličnu poziciju za igranje Lige prvaka sljedeće sezone. Naime, sada Juventus ima 59 bodova, 16 manje od vodećeg Napolija, dva manje od drugog Lazija, ali i tri više od četvrte Rome, odnosno šest više od petog Milana i osam više od sada šestog Intera, a Ligu prvaka će izboriti četiri prvoplasirana sastava na kraju sezone do koje je ostalo još osam kola.

Prije ove odluke Juventusova najveća prilika za ulazak u Ligu prvaka sljedeće sezone bilo je osvajanje Europske lige, dok sada izgleda kako je milanskim klubovima najveća šansa za igranje Lige prvaka dogodine osvajanje naslova europskog prvaka ove sezone s obzirom kako će se upravo Milan i Inter sastati u polufinalu najjačeg klupskog nogometnog natjecanja te će pobjednik igrati u velikom finalu protiv boljeg iz dvoboja Real Madrid – Manchester City.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner