Zagrebački Županijski sud donio je u utorak privremenu odluku da se ne dopušta štrajk u Croatia Airlinesu zbog velike štete koja bi zbog njega nastala, a rasprava na kojoj će biti donesena odluka o zakonitosti štrajka nastavlja se danas. Novo ročište zakazamo je za 10 sati.

Podsjetimo, Sud je u utorak uvažio navode ministra prometa Olega Butkovića o štetama koje bi nastale zbog štrajka u špici sezone. Sud će u srijedu ili staviti svoju privremenu mjeru izvan snage, ili će je potvrditi.

Predstavnik sindikata Antonio Čorak u razgovoru za N1 kazao je kako im je skandaloznom odlukom uskraćeno pravo na štrajk. “Očekujemo da će se danas završiti to, da će sud donijeti odluku je li štrajk legalan ili ne. Jučer nam je skandaloznom odlukom uskraćeno pravo na štrajk i više nas ništa ne može iznenaditi”, kazao je Čorak i dodao kako neće ulaziti u to je li ministar Butković radio pritisak na sud ili ne. “Činjenica je da je sud donio odluku isključivo na temelju njegovog dopisa”, poručio je.

Dopusti li sud štrajk, on bi se najranije mogao dogoditi u ponejdeljak, jer ga, kaže Čorak, moraju najaviti tri dana ranije.

Komentiraj