Sud će u subotu odlučiti o istražnom zatvoru za roditelje djevojčice kojoj je zdrobljena glava

Uhićeni roditelji dvoipolgodišnje djevojčice koja je teško ozlijeđena dovezena u Klaićevu bolnicu, u subotu će tijekom dana biti izvedeni pred suca istrage te će se donijeti odluka o istražnom zatvoru, javlja N1.

Kako je u petak izvijestila policija, roditelji su uhićeni i zasad ih se tereti za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz Stavka 3. Kaznenog zakona za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Majka ima 24, otac 27 godina

Ostala djeca iz obitelji su rješenjem Centra za socijalnu skrb smještena u udomiteljsku obitelj.

“Dojavu smo primili u srijedu. U četvrtak su uhićeni 27-godišnji otac i 24-godišnja majka. Otac je prije sankcioniran zbog nasilja u obitelji. Nije bio nasilan prema djeci, bio je nasilan prema supruzi”, kazao je policijski službenik za odnose s javnošću Damir Brezić.

Roditelji su uhićeni u četvrtak oko 22:50 sati.

Podsjetimo, djevojčica je u teškom stanju i bori se za život.

Slučaj se istražuje do najsitnijih detalja

U petak je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u Petrinji dao izjavu u vezi djevojčice.

“Ja prije svega moram izraziti žaljenje i kao ministar i kao otac djeteta. Čuo sam se s ministrom Božinovićem, Berošem i s ravnateljem bolnice u Klaićevoj. Čudne okolnosti su dovele do hospitalizacije.

Odmah smo poslali upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Socijalne radnice, odnosno predstavnice komore socijalnih radnika su također došle u stručni nadzor.

“Moramo vrlo jasno reći, do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj. I utvrditi eventualne propuste sustava”, rekao je Aladrović.

Ravnatelj Centra Nova Gradiška: “Biološkim roditeljima su se poboljšali životni uvjeti, pa smo im djevojčicu vratili”

 

 

Komentiraj