Sućut predsjednika Sabora u povodu smrti Ivana Kožarića

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u ponedjeljak sućut obitelji akademika Ivana Kožarića poručivši kako će njegov bogat stvaralački opus ostati trajna referenca u hrvatskom umjetničkom stvaralaštvu.

Akademik Ivan Kožarić zadužio je hrvatsku, ali i svjetsku umjetnost, svojim velikim talentom, neumornim stvaralaštvom, kreativnim potencijalom i veličanstvenim skulpturama. Gospodin Ivan Kožarić univerzalni je umjetnik koji je izlagao na mnogim važnim međunarodnim izložbama. Njegova djela, za koja je zasluženo bio višestruko nagrađivan, nalaze se u mnogim svjetskim zbirkama i muzejima te antologijama svjetske i europske skulpture, stoji u sućuti predsjednika Sabora.

Unatoč svjetskoj afirmaciji, ističe Jandroković, Kožarić je odlučio stvarati u Hrvatskoj te oplemenjivati svojim remek-djelima njezin umjetnički život.

“Njegove skulpture i ambijenti realizirani u javnim prostorima ostavljeni su nam u trajno nasljeđe kao podsjetnik na genijalnost duha njegovog stvaralaštva, ali i želju da nam uljepša svakodnevni gradski život. U ovom bolnom trenutku za Vašu obitelj, primite još jednom iskrenu sućut“, navodi u sućuti predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Istaknuti hrvatski kipar, akademik Ivan Kožarić umro je u nedjelju u 100-toj godini u Zagrebu.

Komentiraj