Sućut predsjednika Sabora: “Aki i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća”

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u subotu je uputio sućut zbog smrti frontmena Parnog valjka Akija Rahimovskog.

Jandroković je poručio da su Aki i Parni valjak obilježili hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća.

“Poštovana obitelji Rahimovski, s tugom i žaljenjem primio sam vijest o iznenadnom odlasku gospodina Aleksandra Akija Rahimovskog, jednog od naših najcjenjenijih glazbenika. Uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam duboku i iskrenu sućut.

Aki Rahimovski i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća. Specifičan i prepoznatljiv vokal iznimnih sposobnosti bio je jedan od zaštitnih znakova Parnog valjka. Njegove osebujne i strastvene izvedbe na mnogobrojnim koncertima unosile su posebnu energiju i dobro raspoloženje na pozornicu i među publiku. Upravo pjesme koje je izvodio ostat će u trajnom sjećanju različitim generacijama koje će ih i dalje s istom emocijom pjevati i voljeti.

Preranim Akijevim odlaskom ostaje praznina ponajprije Vama, poštovana obitelji, te članovima njegovog benda, prijateljima i kolegama, ali i svima koji su odrastali uz njegove brojne hitove i stihove”, navodi u poruci sućuti Jandroković.

Odlazak Akija Rahimovskog, osebujnog glasa pogonjenog ‘južnjačkom krvi’

Komentiraj