Suci će koristiti VAR na završnom turniru Lige nacija

Na završnom turniru prvog izdanja Lige nacija koji će se od 5. do 9. lipnja održati u Portugalu suci će koristiti Video Assistant Referees (VAR), objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

U srijedu se u Portu u prvom polufinalnom susretu sastaju Portugal i Švicarska, a dan kasnije će u Gimaraesu igrati Engleska i Nizozemska. Susret za 3. mjesto i finale na rasporedu su 9. lipnja.

“Nikada nećete dobiti sustav koji je 100% siguran, ali ključne odluke su bile jasne i u pravu,” poručio je izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate.

S njim se složio i nizozemski izbornik Ronald Koeman.

“VAR je dobra pomoć kako bi nogomet bio pravedniji i većina grešaka će biti ispravljena. To je naravno, dobra stvar”, kazao je Koeman dodavši: “Međutim, moramo shvatiti da će razgovori i dalje postojati, jer često možete tumačiti akcije na više načina. Ja sam za to da VAR rješava samo velike, očite probleme, a ne da traga za potencijalnim pogreškama.”

Dodajmo, kako će pobjednik Lige nacija dobiti 10.5 milijuna eura, drugo mjesto donosi 9 milijuna eura, nagrada za treće mjesto je osam, a četvrto sedam milijuna eura.

Hrvatska je u premijernom izdanju Lige natjecanja nastupila u elitnom razredu u skupini 4 u kojoj je osvojila posljednje mjesto iza Engleske i Španjolske. “Gordi Albion” je prvom mjestom izborio završni turnir, a ‘vatreni’ su trećim mjestom pali u niži razred natjecanja Ligu B, a ždrijeb će biti u siječnju ili veljači iduće godine.

RASPORED

POLUFINALE:
5. lipnja Porto – 20.45
Portugal – Švicarska

6. lipnja Guimaraes – 20.45
Nizozemska – Engleska

ZA 3. MJESTO
9. lipnja Guimaraes – 15.00

FINALE
9. lipnja Porto – 20.45

Komentiraj