Sučeljavanje kandidata za župana Nikole Grmoje i Nikole Dobroslavića

Ivo Cagalj/PIXSELL

Kandidati za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Grmoja i Nikola Dobroslavić sučeli su se u 10 sati na Hrvatskome radiju Radio Dubrovnik. Neke od tema sučeljavanja bile su zdravstvena zaštita na području Dubrovačko-neretvanske županije, projekt golfa na Srđu, prometna izoliranost otoka i dugovi u Općoj bolnici Dubrovnik.

Priopćenje za javnost Mosta nezavisnih lista prenosimo u cijelosti:

“Tom prilikom Nikola Grmoja skrenuo je pozornost na inertnost aktualnog župana, koji se tijekom svih osam godina mandata oglušio na potrebe lokalne zajednice i građanskih inicijativa te istovremeno pohodio europske prijestolnice na račun poreznih obveznika, a bez ikakvih rezultata za županiju.

„Moj najvažniji cilj je ojačati našu županiju i njezino središte u Dubrovniku. Borit ću se za decentralizaciju naše županije. Vrijeme je da novac koji naši građani zarade ostane u županiji. Neću biti trgovac i kupovati političku podršku u skupštini, već ću nuditi kvalitetne projekte i temelje za razvoj naše županije, koji će svaki pošten zastupnik jednostavno morati podržati.“ – poručio je Nikola Grmoja.

Aktualni župan Dobroslavić na upit je li blagoslovom za uzurpirano zemljište osigurao podršku Stipe Gabrića Jambe nije znao odgovoriti, kao i na pitanje tko je zapravo činio većinu u njegovoj županiji.

„Kako je moguće da Nikola Dobroslavić, koji suvereno vodi županiju već osam godina, ne zna tko čini većinu u Županijskoj skupštini pa i je li dio te većine osoba poput Stipe Gabrića Jambe, koji će trgovati s bilo kime u bilo kojem trenutku kako bi se dočepao vlasti i novca poreznih obveznika? Smatram neprihvatljivim da župan ne zna s kime surađuje, a sve pod prividom dobrobiti za županiju i građane. Kao budući župan Dubrovačko-neretvanske županije niti u jednom trenutku neće dopustiti trgovanje političkim položajima. Naši građani ne zaslužuju takav oblik upravljanja i vrijeme je da mu netko stane na kraj.“ – zaključio je Grmoja.”, piše u objavi.

Komentiraj