SUBOTA U MAKSIMIRU Održava se javnozdravstvena akcija ‘Hodanjem do zdravlja’

MPR

Ove subote u Maksimiru odvija se javnozdravstvenu akciju ‘Hodanjem do zdravlja’ u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’, u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za zdravstvo te Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Šetnja Maksimirom počinje u deset sati ujutro, a sudionike očekuje i niz drugih rekreativnih aktivnosti te savjetovanje o zdravlju. Javnozdravstvenom akcijom „Hodanjem do zdravlja“ želi se osvijestiti građane o važnosti hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti. Tijekom šetnje na posebno označenoj stazi u sklopu Parka Maksimir, koja će u budućnosti postati i trajna „Staza zdravlja“, građani će, između ostalog, imati priliku naučiti pravilno hodati uz nordijske hodače te pročitati edukativne poruke koje će biti postavljene uzduž cijele staze.

navike-promijeni-i-zdravlje-pokreni-maksimir-3crop

Posjetitelji će imati priliku izmjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi te potkožnog masnog tkiva, kao i obaviti spirometriju te dobiti savjete o važnosti redovite tjelesne aktivnosti, učincima hodanja na fizičko i psihičko zdravlje, uravnotežene prehrane te relaksacije. Šetnju će voditi stručna osoba koja će educirati posjetitelje i šetače o načinima pravilnog hodanja i prikazati nekoliko vježbi koje je poželjno napraviti prije početka hodanja.

Organizoratori nisu zaboravili ni na one najmlađe – za njih su predviđene razne edukativne i interaktivne radionice pod vodstvom stručnjaka s Kineziološkog fakulteta i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Ova javnozdravstvena akcija odvija se u sklopu Nacionalnog programa ‘Živjeti zdravo’.

Komentiraj