Nakon posljednjeg zagrebačkog treninga hrvatske nogometne reprezentacije uoči subotnjeg odlaska na Island, izbornik Ante Čačić potvrdio je da prvi vratar Danijel Subašić neće biti spreman za nastup, a upitno je hoće li za mogući nastup biti spreman Marko Lešković.

Popisu ozlijeđenih reprezentativaca uoči kvalifikacijskog dvoboja na Islandu pridružio se Danijel Subašić, zbog problema s Ahilovom tetivom. Marko Lešković je dobio udarac u kvadriceps i upitno je hoće li biti na subotnjem popisu putnika za Reykjavik. Ipak, unatoč novim zdravstvenim problemima u momčadi izbornik Čačić ostao je optimist.

“U svakoj nam je utakmici netko nedostajao i uvijek smo našli rješenje unutar kadra, stoga ne treba apostrofirati ozljede. Ozlijeđenima želimo brz oporavak, ali imamo dovoljno igrača za odgovor na sve zadatke”, rekao je Čačić nakon posljednjeg treninga u Maksimiru te istaknuo da još nije definirao početni sastav koji će suprotstaviti Islanđanima u nedjelju.

“Oko sastava imam još neka razmišljanja. O početnoj jedanaestorici odlučit ću nakon preostalih treninga.”

Island nakon pet kola ima tri boda manje od Hrvatske i prva je momčad koja je za petama vodećoj reprezentaciji u kvalifikacijskoj skupini I.

“Ovo je najteža skupina kvalifikacija, a Hrvatska nikada nije imala teži put na Svjetsko prvenstvo. Međutim, Hrvatska nema pravo na uzmak i mora u svakoj utakmici tražiti bodove kako bismo ispunili svoju želju i završili prvi u skupini. Island je bio dojmljiv na EP-u, izbacio je Englesku, u našoj su skupini izgubili samo od nas te ima kontinuitet dobrih igara”, analizirao je uspjehe suparnika Čačić.

Iako su glavni hrvatski nogometaši bili u akciji sa svojim klubovima do zadnjeg dana sezone, izbornik vjeruje da umor neće predstavljati problem njegovoj momčadi.

“Mi imamo sve što treba za dobru utakmicu protiv motiviranih domaćina i ja sam optimist. Sezona je bila naporna za mnoge naše igrače, no mnogi su također došli kao osvajači raznih trofeja i to nam može biti samo dodatni plus. Siguran sam da žele okruniti sezonu dobrom utakmicom na Islandu”, zaključio je Čačić.

Komentiraj