HINA/ Damir SENČAR

SUBAŠIĆ “Da je trebalo, pucao bih i penal”

Junak nedjeljne pobjede nad Dancima nakon penala, Danijel Subašić prokomentirao je tri obranjena penala u osmini finala Svjetskog prvenstva. “Što mi se dogodilo? Čudo. Nemam blage. Svaka čast dečkima, odigrali su tešku utakmicu protiv Danske koja igra nekakav antinogomet s tim ubacivanjem iz auta, s tribina, ne znam sve odakle ne… Bilo je teško, ali pobijedili smo na mišiće, na sreću”, rekao je Subašić za Večernji list.

Kod branjenja penala, kaže, treba imati i malo iskustva. “Ove sezone dirao sam pet penala i nijedan nisam obranio, a prošle sezone obranio sam svih pet. I sada protiv Danske tri. Što ćeš, takav je život”, dodao je Subašić naglašavajući kako je najvažnije da smo prošli, a pobjedu je posvetio svim Hrvatima.

Da se raspucanje nastavilo, i Subašić bi pucao. “Da je trebalo, ne mi bio nikakav problem”, kaže. Svjestan je da Hrvatska nijebila na razini igara iz skupine, ali naglašava kako su se borili muški.

U četvrtfinalu ‘Vatrene’ čeka domaćin Rusija, a Subašić smatra kako će pobjeda u osimi finala samo ojačati naše reprezentativce.

Subašić je za 24sata otkrio kako su ljudi iz FIFA-e odmah nakon utakmice došli su svlačionicu u odnijeli Subašićev dres za svoj muzej. “Ma mogli su i mene odnijeti, ionako ću brzo u mirovinu”, nasmijao je Subašić, koji je u prvi plan istalknuo kolektiv.

Ipak, naglasio je ulogu kapetana Luke Modrića. “Zna se tko ima muda preuzeti odgovornost pucati dva penala. To je zato što je on odakle sam i ja, iz Zadra. I majstor je”, kazao je Subašić.

Komentiraj