Suarez se uz suze oprostio od Barcelone: “Završava faza na koju sam vrlo ponosan”

Urugvajski nogometaš Luis Suarez novi je nogometaš Atletico Madrida. Tamo dolazi kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Barcelonom, ali će Atletico svejedno Barci platiti oko šest milijuna eura kroz razne bonuse. Suarez je potpisao ugovor na dvije godine uz plaću od devet milijuna eura po sezoni.

Barcelona je za Suareza u četvrtak pripredila oproštaj uz konferenciju za nvoinare. “Bilo je ludo zadnjih mjesec dana. Stvari su procurile, neke su bile izmišljene… To vas naljuti i postanete ogorčeni, ali morate se truditi kloniti svega. Moram uživati u ovoj fazi, biti zahvalan Barceloni za sve proživljene trenutke. Sanjao sam da ću igrati za Barcelonu. Mislio sam da je to moguće bilo samo na PlayStationu, ali uspio sam ostvariti svoj san”, rekao je emotivni Suarez i dodao da je Barcelona njegov dom.

Urugvajac je pustio i suzu kad je opisivao kako mu je bilo igrati u Barceloni. “Ovo su teški trenuci za mene. Završava faza na koju sam vrlo ponosan. Ovdje sam stekao nekoliko velikih prijatelja i to me čini sretnim. Dolazak ovdje bio je ostvarenje sna. Nisam zamišljao da ću dostići ove brojke, ovdje morate uvijek biti najbolji što možete. Ponosan sam i zadovoljan na svojih šest godina, što me moja djeca vide da igram uz nevjerojatne igrače, podižem trofeje… Zauvijek će mi to ostati u sjećanju”, rekao je Suarez i zahvalio se i navijačima Barcelone.

“Nisam se spremio za današnji govor. Moram se zahvaliti samo klubu jer su me kupili nakon incidenta na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Suarez osvrčući se na činjenicu da je tijekom utakmice Svjetskog prvenstva ugrizao talijanskog braniča Giorgija Chiellinija 2014. u Brazilu.

“Iako sam znao da me trener ne želi, trenirao sam s ekipom jer mi je bilo teško oprostiti se. Još uvijek mislim da mogu odigrati na vrhunskoj razini. Zato sam izabrao Atlético, jer mislim da ću odraditi dobar posao u La Ligi”, poručio je.

U dijelu govora dotakao se i Lionela Messija. “Svatko zna kakvo mi prijateljstvo imamo. Kada sam došao u Barçu, svi su govorili da moram biti oprezan s njim, ali on je divna osoba. Nedostajat će mi”, poručio je.

Predsjednik Josep Maria Bartomeu zahvalio se Suarezu na svom doprinosu u klubu te je najavio da će nakon avršetka pandemije odraditi oproštajnu utakmicu za Luisa.

Luis Suarez je novi igrač Atletico Madrida

Komentiraj