Štulić o presudi CR-u: “Najbolje bi bilo vratiti svakom svoje, jer to se ne može razmrsiti”

Kultni frontmen rock banda Azra Branimir Johnny Štulić, koji već godinama tvrdi da ga je Croatia records opljačkao otevši mu autorska prava, izjavio je za portal Index kako nije upućen u postupak kojim je Visoki upravni sud presudio da je Croatia records protupravno privatizirao Jugoton, a s njim i prve snimke mnogih izvođača, među kojima je i Azra.

Je li Štulić imao pravo? Sud presudio da je Croatia records otuđio prve snimke mnogih izvođača, oni kažu: “Nije točno”

“Jugoton je nacionalizirana firma, on je već sam po sebi nelegalna firma. Sve je nelegalno. Ja mislim da je najbolje vratiti svakom svoje. Cijela ta industrija, kako oni to zovu, muzička industrija, to je sve bazirano na izvlačenju kapitala, to je reket, oni su oslobođeni bilo kakvih nameta, mogu raditi što hoće, zaštićeni su kao bijeli medvjedi, kao na primjer ZAMP. Ako ubiješ čovjeka, imaš prava, ali ovo ako ne platiš, gotov si odmah. To je sve prijeki sud. To nema veze s razumom, ali ima kad se radi o izvlačenju kapitala. Šibicarenje, samo umotano u celofan”, rekao nam je Štulić.

“To se ne može razmrsiti nikako jer od početka je bila pljačka. Nekad davno su se sporili što je revolucija, a što kontrarevolucija. I onda, poslije užarenih rasprava, došli su do zaključka da je to samo pitanje nadnevka. Sve je to isto, samo pitanje nadnevka. Stalno se ponavlja, kao lišće, svake godine padne, dođe i padne. Princip je isti”, zaključuje Štulić.

Komentiraj