Student splitske ekonomije završio na policiji jer je tražio poštovanje mjera

Tomislav Milošević, jedan od inicijatora organiziranja peticije na Ekonomskom fakultetu u Splitu, pokrenutu da se uvaži preporuka rektora Dragana Ljutića o dva kolokvija tjedno, završio je u subotu popodne na ispitivanju u policijskoj postaji, objavio je Dalmatinski portal.

Nedugo nakon objavljivanja peticije u medijima, pozvan je na razgovor. “Ispostavilo se da su me zvali i radi statusa na Facebooku, u kojem sam se sarkastično osvrnuo na situaciju na fakultetu gdje su u jednom tjednu zgusnuti svi kolokviji svih studenata”, kazao je Dalmatinskom portalu.

Kazao je su ga pitali je li istina da je dekanici Maji Fredotović najavio prosvjed zbog organizacije kolokvija na ovaj način.

“Rekao sam da nisam i da mi ne pada na pamet to u ovakvim okolnostima epidemije. Pa, mi radi koronavirusa i tražimo drukčiji model provjere, sigurniji i s razmacima!”, prepričao je.

Zanimalo ga je i tko ga je prijavio, ali je dobio odgovor da su ‘radom na terenu došli do njega’. S dekanicom je, inače, bio na razgovoru, ali je, kaže, ona odbila sve prijedloge i iznijela svoje argumente zašto su kolokviji organizirani ovako, a ne kako predlaže rekor Ljutić, inače liječnik nefrolog.

Sve je, rekao nam je na kraju, prošlo u redu na policiji, objasnio je o čemu se radi i zašto i na osnovu čega traže ‘normalniji i sigurniji raspored polaganja’.

“Pozivam sve kolege da budu odgovorni, bilo da imaju simptome ili ih netko njihov blizak ima, da ne dolaze polagati kolokvije”, poručio je Milošević.

Studentski zbor Ekonomskog fakulteta, dodajmo, objavio je kako Hrvatska obara rekorde u broju zaraženih, a dekanica i dalje ne planira promijeniti odluku o pisanju kolokvija sukladno preporuci rektora.

“Više puta smo upozoravali dekanicu da je neprihvatljivo pisanje pet i više kolokvija u jednom tjednu, te da treba zaraženima i onima u izolaciji omogućiti dodatne termine za pisanje kolokvija. Uprava fakulteta se oglušila!”, naveli su studenti, koji pitaju i “tko će biti kriv kad Ekonomski fakultet u Splitu postane novo žarište zaraze?”

Komentiraj