Strukovni sindikat: “Medicinske sestre ne protive se cijepljenju, ali se ne žele testirati na slobodan dan”

U ponedjeljak je u zdravstvu i socijali počelo uvođenje obaveznih covid potvrda. Tim povodom se ispred KBC-a Zagreb okupilo par desetaka prosvjednika, djelatnika koji nemaju covid-potvrdu, koja im od danas treba za ulazak na radno mjesto, a ne žele se ni testirati. Pozvana je policija.

Izjavu je dala Gordana Miškulin, medicinska sestra na Rebru i predstavnica Strukovnog sindikata medicinskih sestara/tehničara, javlja Index.

“Ne mogu se oduzimati radnička prava, sestre zaslužuju da se besplatno testiraju. Mi svjesno ulazimo u zarazu. Zaslužujemo barem besplatna testiranja. Mi imamo sestre koje radi autoimunih bolesti imaju preporuku da se ne cijepe. 2800 sestara i tehničara radi na Rebru. Svi svjesno ulazimo u ugrozu.

Ministru bi rekla da se u zdravstvu ne donose ishitrene odluke. Naša uprava je trebala prije deset dana dobiti sve upute. Kao sindikalnoj povjerenici dosad mi nijedna članica nije rekla da se ne želi cijepiti. No protive se testiranju na slobodan dan. Njih je jučer došlo 500 na testiranje, a većini je bio neradni dan. Sindikat će reagirati na svako rušenje radničkih prava. Pozvali smo sve sestre da nam se jave ako imaju problema”, rekla je sestra Miškulin.

Komentiraj