Marko Jurinec/PIXSELL

Stručno vijeće varaždinske bolnice dalo podršku ravnateljici

Stručno vijeće varaždinske Opće bolnice u četvrtak je većinom glasova poduprlo ravnateljicu Sanju Zember protiv koje je Upravno vijeće pokrenulo postupak razrješenja.

Ravnateljicu su poduprla 33 člana Stručnog vijeća od nazočnih 35.
Predsjednica tog vijeća Željka Grđan rekla je na konferenciji za novinare kako ono daje potporu ravnateljici Zember i odbacuje razloge za njezino razrješenje navedene u odluci Upravnog vijeća.
Ranko Stare ostaje član Upravnog vijeća kao predstavnik Stručnog vijeća. Za njegov opoziv bilo je 26 od 52 člana Stručnog vijeća, što je jedan glas manje od potrebne natpolovične većine. Stare je na sjednici Upravnog vijeća u ponedjeljak glasovao za pokretanje postupka razrješenja.   Stručno vijeće očekuje da će na sljedećoj sjednici Upravnog vijeća Stare glasovati prema odluci većine članova Stručnog vijeća, a ne po vlastitoj odluci, istaknula je Grđan.
Ravnateljica varaždinske Opće bolnice Sanja Zember u ponedjeljak je od Upravnog vijeća dobila rok od osam dana da se očituje na primjedbe koje su iznijeli, a za koje drže da su razlozi za njezino razrješenje.

Na današnjoj konferenciji Zember je najavila da će se očitovati, a ako je razriješe, zatražit će pravnu zaštitu. Dodala je kako djelatnici u varaždinskoj bolnici ne žele da ta ustanova postane ‘bolnica slučaj’ te je komentirala izjavu za novinare međimurskog župana Matije Posavca, koji je rekao da bi uređaj za magnetsku rezonancu trebao biti u čakovečkoj Županijskoj bolnici.
“Prednost ove bolnice čine zdravstveni djelatnici. Smatramo da je naša bolnica vrhunska, da je već odavno isprofilirana prema smjeru onkologije, onkokirurgije i neurokirurgije. Smatramo da imamo stručne razloge da oprema koja je nužna u našoj ustanovi, a to je nuklearna magnetska rezonanca, doista bude ovdje u našoj bolnici”, rekla je ravnateljica varaždinske Opće bolnice. Dodala je da svaka bolnica mora definirati u kojem će smjeru ići njezin ustroj, razvoj i organizacija.
“Funkcionalna spajanja prepuštam ministarstvu. Ako smo definirali naš smjer kao struka, a ne politika, i ako smo osvijestili činjenicu da u sjeverozapadnoj Hrvatskoj u bolničkom sustavu nema uređaja za magnetsku rezonanciju, smatram da postoje stručni razlozi zašto bi uređaj trebao doći u Varaždin”, zaključila je Zember.

Komentiraj