Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ŠTROMAR “Zakon o udžbenicima ide na Vladu”

Potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar izjavio je u utorak kako Zakon o udžbenicima sigurno ide na sljedeću sjednicu Vlade, te kako će sve biti spremno za reformu u svim školama sljdeće školske godine.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je, zajedno s direktorom Glavne uprave za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske komisije Stefaanom Hermansom i potpredsjednikom vlade Predragom Štromarom, posjetila Osnovnu školu Ludina u Velikoj Ludini.

Divjak je rekla kako je zadoboljna provedbom eksperimentalnog programa Škola za život, koji se provodi u tri osnovne škole Sisačko-moslavačke županije. “Ova reforma bila je dobro pripremana od 2014./2015. godine. Kada sam došla za ministricu, bilo je pitanje za što smo mi spremni u tom trenutku, hoćemo li reformu staviti u sve škole ili treba čekati još godinu ili dvije. Odlučili smo ići u kontroliranom obliku u eksperimentalne škole”, podsjetila je ministrica istaknuvši kako se sada u OŠ u Ludini može vidjeti što je dobro napravljeno, a što treba unaprijediti.

Komentiraj