ŠTROMAR “U svakodnevnoj smo komunikaciji s premijerom”

HINA/ Tomislav PAVLEK

Izaslanstvo HNS-a, predvođeno potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom, položilo je u srijedu vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj povodom blagdana Svih svetih.

Obišli su i posljednje počivalište osnivačice i počasne doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević-Kučar, te osnivača HNS-a Krešimira Džebe, Ante Mike Tripala, Dragutina Haramije i Srećka Bijelića, prenosi N1.

“Sjećam se 1992. i Vlade nacionalnog spasa kad je Savka potpisala taj sporazum i kad je državi stvarno trebalo jedno ujedinjenje. Mi smo sada nešto takvo isto učinili, kako bi država bila stabilna i mogla funkcionirati u dobrom smjeru”, rekao je Štromar dodajući da je siguran da bi osnivači HNS-a napravili isto.

Štromar je komentirao i medijske napise da u HNS-u nisu sretni brzinom kojom premijer Andrej Plenković donosi odluke, ali ni načinom na koji se upravlja državom te da zbog toga traže sastanak s premijerom. Kazao je da su svaki dan u komunikaciji s premijerom i užim timom iz HDZ-a. “Uvijek ćemo to raditi, ali nećemo komunicirati preko medija”, zaključio je Štromar.

Komentiraj