Štromar: “Sutra ćemo imati novog direktora APN-a”

Ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar u srijedu je kazao da će već sutra objaviti tko je novi direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), nakon što je najavio da će s tog mjesta smijeniti Krešimira Žunića zbog afere s kupovinom stana.

“Sutra ćemo imati novog direktora APN-a”, rekao je Štromar, koji nije otkrio tko bi novi direktor mogao biti. “To ćemo ostaviti za sutra da prođu procedure i odmah poslije Vlade ćete dobiti tu informaciju”, dodao je Štromar novinarima nakon sjednice užeg Vladinog kabineta i razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Krešimir Žunić je, podsjetimo, za svega 975 eura po četvornom metru lani zajedno sa sinom kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina.

Štromar je nakon sjednice užeg kabineta Vlade rekao da je njegov stranački kolega iz HNS-a, bivši direktor APN-a Slavko Čukelj, koji je sa Žunićem potpisao kupoprodajni ugovor, dao ostavku na mjesto direktora te agencije prije dva, tri mjeseca i tamo nema više nikakvu funkciju.

Nije želio spekulirati gdje je točno Žunić prekršio zakon, dodavši da će DORH utvrditi da li je i u kojoj mjeri prekšen zakon i koje su sankcije.

Poručio je da ne zna ima li Žunić još neku nekretninu u kojoj povremeno živi bivši ministar Lovro Kuščević, ali da je čuo da je Žunić izjavio da ima nekretninu. “Zato smo upravo prijavili DORH-u da napravi izvide i utvrdi činjenično stanje. Da, čuo sam u ovih par sati da je Žunić izjavio da ima nekretninu. Moguće je da bi to bilo kršenje zakona, ali pustimo DORH-u da obavi što treba i donese zaključak”, zaključio je Štromar.

Direktor APN-a od APN-a kupio POS-ov stan, on ne vidi u tome problem

Komentiraj