ŠTROMAR: “Sigurno će doći do promjena u zagrebačkom GUP-u”

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, HNS-ov Predrag Štromar održao je u utorak konferenciju za novinare na kojoj je govorio o subvencioniranju stambenih kredita i novim mjerama stambene politike.

Štromar je na konferenciji komentirao navodno odustajanje Vlade od jačanja drugog mirovinskog stupa, kako pišu neki mediji. Štromar je rekao da je HNS inzistirao da drugi stup ostane u kompletnoj mirovinskoj reformi. “I u tome smo uspjeli, a mi hoćemo i da se ojača drugi mirovinski stup”, kazao je.

Štromar je rekao da su “i prvi korisnici prihvatili naš prijedlog i digli onaj novac koji mogu dići odmah kada odu u mirovinu”. “Želimo da drugi stup bude još jači, jer to je budućnost svih naših mirovina”, rekao je ministar Štromar.

Štromar je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odaziva građana na javnu raspravu o izmjenama Generalnog urbanističkog plana Zagreba, ocjenivši da će zbog brojnih prijedloga i ideja u GUP-u sigurno doći do promjena.

“Drago mi je da su se građani odazvali pozivu, da reagiraju, da vide što je dobro što nije dobro, da daju svoje prijedloge”, rekao je Štromar.

Dodao je da bi gradske stručne službe sada trebale analizirati sve prijedloge i napraviti stručnu procjenu kakav bi GUP trebao biti i tek onda de na usvajanje u Gradsku skupštinu. Poručio je kako GUP sigurnoneće biti predložen onakav kakav je sada. “Pričekajmo kada struka završi svoj dio posla”, rekao je Štromar.

Komentiraj