ŠTROMAR ‘Premijeru ćemo predložiti smjenu ministra Kuščevića’

Potpredsjednik HNS-a i Vlade Predrag Štromar poručio je u nedjelju kako HNS traži sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem na kojem će predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića, za kojeg smatraju da se okoristio svojim političkim položajem.

 

“Jučer smo donijeli i zaključak da pozivamo premijera Andreja Plenkovića i uputili smo poziv HDZ-u za sastanak na kojem ćemo predložiti smjenu ministra Lovre Kuščevića. Ne tražimo kaznenu odgovornost ministra, to nije na nama, to rade nadležna tijela, u to nećemo ulaziti, ali iz svega što se vidi u javnosti,  Kuščević je najvjerojatnije koristio politički utjecaj radi osobne koristi i to je za nas u HNS-u neprihvatljivo” kazao je Štromar na konferenciji za novinare u Svetom Martinu na Muri.

Kuščevića mediji zadnjih dana prozivaju zbog niza afera vezanih uz njegovo bogaćenje, preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču.

Odgovarajući na novinarsko pitanje koliko će HNS biti odlučan u svojim zahtjevima premijeru Štromar je uzvratio kako je “siguran da će biti dovoljno političke mudrosti da se povuče pravi potez”.

O tome zašto HNS traži smjenu upravo Kuščevića te po čemu je razlika između njega i ministrice Gabrijele Žalac, imovine ministra Tolušića ili pak slučaja imovine ministra Gorana Marića ponovio je da je “ministar Kuščević koristio svoj politički utjecaj za osobnu korist”.

“To se vidi sad iz svih medijskih napisa, to je velika razlika od drugih”, ustvrdio je Štromar. Novinari su tražili i komentar reagiranja predsjednice republike Kolinde Grabar Kitarović  i HSLS po pitanju ministra  Kuščevića,  na što je Štromar kratko odgovorio da mu je “drago što su se oni složili s njihovom inicijativom za smjenu ministra”.

Premijer će povući pravi potez

Upitan je li spreman napustiti Vladu ukoliko premijer ne smijeni Kuščevića, Štromar je rekao da je uvjeren kako će premijer povući pravi potez.

Štromar je komentirao i nagađanje kako bi premijer Plenković mogao prihvatiti neku od funkcija u EU.

“Da sam ja premijer, meni bi taj poziv izuzetno godio, ali ga nikad ne bih prihvatio”, rekao je Štromar. Na pitanje oko mogućeg novog mandatara i podrške HNS-a rekao da je to hipotetsko pitanje o kojima će se, ako dođe do njega, raspravljati na tijelima stranke.

Novinare je zanimalo i je li predsjednik stranke Ivan Vrdoljak stvarno bolestan budući nije došao u Sveti Martin na Muri gdje se tijekom vikenda održavaju sastanci tijela stranke i druženje više tisuća članova HNS-a.  “Vrdoljak je na pretragama i ja se nadam da će one na kraju pokazati da nije ništa ozbiljno”, krako je rekao Štromar.

Komentiraj