Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u nedjelju je za Večernji list komentirao aktualne događaje.

Porez na nekretnine, kaže, odgođen je jer su u Vladi došli do zaključka da jedan važan dio pripreme nije proveden na zadovoljavajući način, a to je prvenstveno kvalitetno i cjelovito informiranje cjelokupne javnosti, od jedinica lokalne samouprave do građana, pa se na kraju u javnosti stvorilo negativno ozračje iako je riječ o porezu koji ne predstavlja novi namet, nego objedinjuje nekoliko prijašnjih nameta – od komunalne naknade do spomeničke rente.

Upitan što se događa s kurikularnom reformom, Štromar kaže: “Uočili smo neke nelogičnosti i zapreke koje postoje u procesu provedbe, raspravljali smo o tome u stranci i sada se razrađuje prijedlog rješenja kako to ubrzati o kojem ćemo se, u to čvrsto vjerujem, svi usuglasiti”.

Naglašava kako bit nije u smjeni bilo kojeg pojedinca, već u ustrojavanju modela provedbe strategije obrazovanja, koji će omogućiti bržu i efikasniju provedbu kurikularne reforma kao jednog dijela te strategije.

Štromar je komenirao i poteze ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. “Vjerujem da je imao najbolje namjere zaštititi domaće proizvođače, ali mu očito suradnici nisu dovoljno dobro pripremili mjere jer nisu imali u vidu i hrvatske izvoznike”, rekao je dodajući kako ono što se dogodilo ne bi nazvao carinskim ratom, već nesporazumom.

Komentiraj