Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ŠTROMAR O UHIĆENJIMA “Vidjet ćemo što će reći Državno odvjetništvo”

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar u utorak je komentirao jutrošnja uhićenja u Uljaniku.

“Vidjet ćemo što će reći Državno odvjetništvo, čekamo njihove izjave”, rekao je Štromar, a na pitanje hoće li Uljanik i 3. maj završiti u stečaju odgovorio je kako su radnici u tim brodogradilištima vrsni i stručni te imaju budućnost, “a na koji način, utvrdit će se vrlo brzo”.

Novinare je zanimalo i kako vidi sudbinu pulskog Uljanika i riječkoga 3. maja, odnosno hoće li ta brodogradilišta završiti u stečaju ili će ući u proces restrukturiranja, na što je Štromar odgovorio kako je uvjeren da ljudi koji tamo rade, a ne dobivaju plaće ili primaju minimalac zaslužuju bolje i više. rekao je i kako će se vrlo brzo utvrditi budućnost radnika Uljanika i 3. maja.

Podsjetimo, poliicja je jutros u Puli, po nalogu riječkog PNUSKOK-a i Županijskog državnog odvjetništva, uhitila 12 osoba kao rezultat kriminalističke istrage vezane uz restrukturiranje i poslovanje Uljanika, odnosno Uljanik Grupe, a prema neslužbenim informacijama privedeni su bivši predsjednik Uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković te članovi bivše Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac.

Komentiraj