ŠTROMAR O 100 DANA KOALICIJE S HDZ-OM “Da nije bilo HNS-a ne bi bilo ni stabilnosti Vlade”

HINA/ Daniel KASAP/

Ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar u utorak je održao konferenciju za novinare na temu 100 dana koalicije HNS-a i HDZ-a. “U ovih 100 dana je postignuta stabilnost Vlade, prvenstveno gospodarska stabilnost. Zahvaljujući tome Agrokor nije napravio veću štetu. Ta će tema biti sve manje i manje bitna i riješit će se na najbolji mogući način. Plaćanja se izvršavaju, ne samo malim, već i velikim dobavljačima. Da HNS nije ušao u Vladu toga ne bi bilo”, rekao je na početku Štromar.

Dodao je i da nije bilo ove Vlade, gužve na granici sa Slovenijom ne bi se riješile, jer tehnička Vlada s Europskom komisijom to ne bi mogla ispregovarato. “Ne bi mogli povlačiti sredstva EU-a, tehnička Vlada to ne bi mogla. Samo u Ministarstvu graditeljstva imamo 2,3 milijuna kuna za energetsku obnovu zgrada te oko 5 milijuna kuna za građevinsku industriju”, poručio je Štromar.

Dodao je i da HNS nije ušao u ovu Vladu, ne bi došlo ni do obrazovne reforme, koja s pilot projektom započinje u rujnu sljedeće godine. “Ima još izuzetno puno razloga zašto smo ušli u Vladu. Ideološke teme želimo staviti na marginu. Želimo građanima osigurati stabilnost, intenzivno radimo na tome, puno smo napravili u 100 dana, ali ima još puno posla u sljedeće tri godine”, istaknuo je.

Na novinarsko pitanje kako se sada hvali Agrokorom, a u Saboru je HNS bio protiv njega, Štromar kaže da u to vrijeme nisu podržali Lex Agrokor jer nije bilo uvaženo njihovih pet dodatnih članaka. “Da nismo ušli u Vladu ne bi se isplatili dugovi dobavljačima Agrokora”, ponovio je.

Na pitanje o ploči HOS-a u Jasenovcu, odnosno Novskoj, Štromar kaže da imaju potpuno povjerenje u premijera Andreja Plenkovića, te se s njim slažu da pozdravu ‘Za dom spremni’ nema mjesta u javnosti. Dodao je kao će čekati odluku Vijeća te zakon.

Komentiraj