ŠTROMAR: “Nije realno da do 1. rujna prijedlog GUP-a stigne u Ministarstvo”

Ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar u ponedjeljak je, u razgovoru s novinarkom N1 televizije, kazao kako je 20 tisuća primjedbi na GUP iznenađujuća i velika brojka koja ukazuje na to da su građani uvidjeli važnost prilike da utječu na razvoj svog grada.

Dodao je i kako nije realno da će do 1. rujna prijedlog GUP-a stići u Ministarstvo. “Stvarno je iznenađujuće koliko su građani ovog puta uvidjeli da zaista mogu utjecati na razvoj svog grada, kvarta, ulice. Ovo je velik, iznenađujuć i dobar broj. Sada je na stručnim službama Grada da analiziraju primjedbe i objasne prihvaćaju li ih ili ne, i ako ne, zašto je tako”, rekao je Štromar.

Ministar kaže kako oni gledaju poštuje li se struka i je li sve po zakonu o prostornom uređenju. “Najveći zadatak je na gradskim zastupnicima. Oni su izabrani i mislim da će građanima oni reći je li to dobro ili ne. Oni su političari, moraju donositi odluke”, rekao je Štromar.

Kazao je i kako politika nema utjecaj na odluku Ministarstva. “Bandić vodu jednu svoju politiku, mi u Ministarstvu moramo raditi stručno i ne vidim da bi pollitika imala ikakav utjecaj na bilo kakvu odluku”, rekao je Štromar.

Rekao je da memorandum o razumijevanju o projektu Zagreb City, koji je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić potpisao sa tvrtkom Eagle Hills, nije vidio.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]