ŠTROMAR “HNS će se zalagati za povećanje plaća građana”

HINA/ Daniel KASAP

Komentirajući najavljeni nastavak  porezne reforme, zamjenik predsjednika HNS-a i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar kazao je da će se njegova stranka zalagati za povećanje plaća građana kako bi mogli bolje i kvalitetnije živjeti.

“HNS-u je najbitnije smanjenje troškova rada u smislu troškova plaća kako bi plaće mogle biti veće. Mi moramo smanjiti troškove poslodavcu da može dati veću plaću. Trenutno je to najbitnije”, komentirao je Štromar na brifingu za novinare u svom ministarstvu .

“Povećanje plaća čim više to bolje. Imamo rasta plaća ali trebamo još veći rast plaća”, istaknuo je Štromar te dodao da će se HNS zalagati za povećanje prihoda građana kako bi mogli kvalitetnije i bolje živjeti.

Nastavak porezne reforme u srijedu bi koalicijskim parterima trebao predstaviti ministar financija Zdravko Marić koji je ranije najavio da će se ići u smjeru daljnjeg poreznog rasterećenja poslodavaca i građana, kao i da se razmatra smanjenje PDV-a.

Štromar kaže da se razgovara o smanjenju PDV-a na meso, jaja, voće i povrće, ali i mogućem smanjenju poreza na promet nekretnina.

“Razgovaramo s koalicijskim partnerima, sutra bi trebali imati završni sastanak, pa ćemo onda moći komentirati”, rekao je.

Komentiraj