FaH

ŠTROMAR: ‘HDZ-ovci su nevjerodostojni’

Varaždinski župan Predrag Štromar (HNS) priopćenjem je u četvrtak odbacio prozivke HDZ-ovih saborskih zastupnika Josipa Križanića i Anđelka Stričaka koji ga smatraju isključivim krivcem što još uvijek nije dograđena kirurgija u varaždinskoj Općoj bolnici, poručivši im da su nevjerodostojni.

“Loše su informirani i sve samo ne vjerodostojni“, istaknuo je Štromar te uzvratio prozivkama da, “dok njihova nevjerodostojna Vlada HDZ-a i Mosta u rukavicama i potiho provodi odluke, među kojima su i one koje čine direktnu štetu građanima, oni napadima i jeftinim populizmom pokušavaju pridobiti pokoji glas građana”.

HDZ-ovcu Stričku zamjerio je da je u Saboru dizao ruku protiv projekata u Varaždinskoj županiji, odnosno da je podržao državni proračun u kojem nije bilo sredstava za škole u Varaždinskoj županiji, da je bio protiv sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca, da nije učinio ništa za osiguravanje besplatnih udžbenika za osnovnoškolce.

Člana Predsjedništva HDZ-a Josip Križanića varaždinski je župan prozvao zbog promjene stava o porezu na nekretnine. Podsjetio je da je Križanić prije nekoliko godina izjavio kako je tadašnji “Linićev prijedlog veleizdaja nacionalnog interesa, jer će za posljedicu imati prisilnu rasprodaju nacionalnog blaga strancima” te da “HDZ neće dopustiti još jednu nacionalizaciju i konfiskaciju nakon 60 godina te da rasprava o ovoj temi zahtijeva mobilizaciju nacionalnog korpusa koji je stvarao državu”.

“Prije nekoliko godina Križanić je tražio ‘mobilizaciju nacionalnog korpusa’ što god to značilo, a sad kad njegova Vlada HDZ-a i Mosta potiho gura porez na nekretnine, on šuti”, poručuje Štromar te HDZ-ove zastupnike optužuje da ponovo pokušavaju obezvrijediti projekte koji su bitni za građane.

Komentiraj