ŠTROMAR: “Da sam zagrebački vijećnik slušao bih građane, ja za taj GUP ne bih glasao”

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, HNS-ov Predrag Štromar u četvrtak je komentirao ‘zeleno svjetlo’ koje je njegovo Ministarstvo dalo zagrebačkom GUP-u.

“Na Skupštini Grada Zagreba je da odluči hoće li prihvatiti GUP. Građani su dali puno zahtjeva, puno primjedbi, na njima je da odluče kakav razvoj grada žele. Da sam na njihovom mjestu, ja za taj GUP ne bih glasao”, rekao je Štromar i pojasnio:

“Mislim da se moglo bolje napraviti, da je trebalo više neku struku angažirati i da je trebalo bolje i kvalitetnije analizirati razvoj nekih dijelova grada. Da sam ja vijećnik u Gradu Zagrebu, ja bih više slušao građane koji su jako puno primjedbi poslali”, poručio je HNS-ov ministar.

Štromar je dodao da Ministarstvo graditeljstva nema politički utjecaj na GUP, nego samo stručni te da su stručne službe ministarstva napravile potrebne analize. “Stručne službe Grada zagreba su unijele u tekst što znači pretežitost, a to su definirali s 51 posto rekreacijske zone na području hipodroma”, rekao je Štromar na pitanje što će se dogoditi sa zagrebačkim Hipodromom.

Zagrebački GUP dobio “zeleno svjetlo” Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja

Komentiraj