STROGI CENTAR PRAGA Uvedena prohibicija s visokim kaznama, do 400 eura globe

pixabay

Odbor praške općine Prag 1, u kojoj je glavna turistička jezgra i srce češke prijestonice, uveli su prohibiciju, odnosno zabranu pijenja alkoholnih pića na cijelom području općine, a ne samo na pojedinim trgovima i ulicama kao do sada. Oodredili su kazne od čak 400 eura na licu mjesta, uhvate li vas s čašom pića ili otvorenom flašom u rukama, doznaje HRT.

Turisti u Prag, znači u Prag 1, sve češće se ne zabavljaju u lokalima, već prednost zabavi uz piće daju ulicama, trgovima i parkovima. A to sve na uštrb građana Praga 1, objasnio je novu uredbu za Mladu frontu Dnes član Odbora općine Ivan Solil.

Nova uredba usmjerena je prije svega protiv turista, jer se pokazalo da najmanji problem predstavljaju pripiti beskućnici. Do sada je policija morala uhvatiti prijestupnika na djelu – da zaista pije ili naći svjedoke, a sada je dovoljno da patrola uhvati osobu s alkoholnim pićem u flasši ili čaši u rukama.

Dok je stara uredba poimence navodila u kojima ulicama i parkovima vlada prohibicija, nova obuhvaća cijelo turističko srce Praga, a kazne na licu mjesta za taj prekršaj su udvostručene – sa 200 na 400 eura. Također, u upravnom postupku maksimalna je kazna iznosila 1.200 eura, a sada, nepromišljeno otvorena flaša ili plastična čaša piva u rukama može vas stajati čak 4.000 eura.

Izuzetak iz zabrane su razne društvene i kulturne manifestacije u gradu, tako da prohibicija ne vrijedi za Novu godinu, 31. prosinca i 1. siječnja. Nova uredba na snagu stupa od početka sljedeće godine,

Komentiraj