STRMOTA “Zadovoljan sam predsjedničinim mjerama”

HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Marin Strmota, demograf koji je poznat po tome što je dao otkaz pred kamerama, za tportal je komentirao mjere predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

“Kao demograf vrlo sam zadovoljan tim mjerama jer su konkretne i sveobuhvatne. Na Pantovčaku su shvatili da su demografske mjere dio razvojne politike”, poručio je Strmota, dodavši kako smatra da predsjednica nije iskoračila izvan svojih ustavnih ovlasti jer, kako kaže, na ovaj način štiti opstojnost države i nacionalnu sigurnost čemu su navedeni demografski pokazatelji prijetnja.

“Nije iznesena jedna parcijalna mjera, tipa – sad ćemo spasiti djecu ili ćemo ‘štancati’ djecu. Ne znam čega se plašimo. Ovo je bilo dobro i volio bih da to ne bude jedan u nizu dokumenata koji će biti mrtvo slovo na papiru’, smatra Strmota.

“Nisam dao ostavku zbog pojedine parcijalne mjere koju sam ja sam stvarao, a to je povećanje rodiljnih naknada, nego zbog toga što ne postoje volja, smjer i strateški pristup razvojnoj politici. Da, i to je točno predsjednica detektirala: demografske mjere ne smiju se svesti na poticaje socijali i pomoć siromašnima”, zaključio je.

Komentiraj