Screenshot/HRT

STRMOTA “Ovo više nije folklor, ovo je igrokaz”

Bivši državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota u sinoćnjoj emisiji ‘Otvoreno’ HRT-a izjavio je kako je razočaran sastankom Vijeća za demografsku revitalizaciju. “Ovo više nije folklor, ovo je jedan igrokaz”, poručio je Strmota.

“To Vijeće sam stvorio ja, ovo je njegov peti sastanak, mjere su iste koje su predstavljene i na prva 4 sastanka Vijeća”, istaknuo je Strmota i dodao da je ono što je u ponedjeljak usvojeno, isto ono što su i oni predlagali, a to je da se pokuša ispraviti nepravda vezana uz rodiljne naknade i doplatke za djecu.

Vjerujem da zastupam mišljenje većine građana – slušati iste stvari već 20 godina je pomalo zamorno”, dodao je Strmota. Ministrica demografije Nada Murganić, pak, u emisiji je poručila kako je najvažnije da su ‘usporedili mjere koje je Predsjednica nedavno predstavila sa svim onim mjerama i naporima koje Vlada RH provodi’.

“Treba reći da i Predsjednica i dobar dio demografa upozoravaju da mjere koje su prepoznate i u javnosti jako dobro prihvaćene, poput mjera za poboljšanje materijalnog statusa mladih obitelji, su samo dio mjera. Treba se posvetiti i gospodarskom razvoju i financijskoj stabilnosti, zapošljavanju i tako stvoriti okvir za provođenje pronatalitetnih mjera”, naglasila je ministrica.

Komentiraj