Saborska zastupnica Ines Strenja-Linić istaknula je u petak da su informacije u medijima po kojima ne plaća policu dopunskoga zdravstvenog osiguranja nepotpune jer je iz njezine izjave izostavljeno da je plaćanja oslobođena kao hrvatski branitelj zbog ozljeda ili bolesti nastale u Domovinskom ratu.

“Izjava o tome kako sam oslobođena plaćanja dopunskog osiguranja je nepotpuna jer je iz nje izostavljeno da sam plaćanja oslobođena kao hrvatski branitelj na temelju članka 11. Zakona o hrvatskim braniteljima i članka 14.a Zakona o dopunskom osiguranju i to zbog ozljeda ili bolesti nastale u Domovinskom ratu”, ističe Strenja-Linić i dodaje da – u povodu mnogih nepotpunih informacija –  javnost želi informirati o pravoj i potpunoj istini.

“Želim naglasiti da sam u ratu kao branitelj provela 1629 dana na prvoj crti kao liječnik u Gospiću te da sam pritom u tri navrata nastradala, i to ne samo od gelera. Svejedno, ako je to potrebno, ja ću se odreći besplatnoga dopunskog osiguranja te potaknuti preispitivanje potrebe podizanja imovinskog cenzusa kako bi se što više građana koji su socijalno ugroženi oslobodilo plaćanja”, navodi Strenja-Linić u izjavi koju prenosti Most nezavisnih lista.

Saborska zastupnica Ines Strenja-Linić poručila je kako smatra da – osim socijalnih kategorija – pojedine skupine bolesnika svakako i dalje trebaju biti oslobođene plaćanja.

Komentiraj