Članovi Mosta nezavisnih lista u srijedu su na konferenciji za novinare objasnili su zašto traže ostavku ministra zdravstva Milana Kujundžića. Okupljenim novinarima podijelili su popis od 52 razloga zašto Kujundžić mora otići.

Predsjednik Mosta Božo Petrov na početku je naglasio kako još od 14. kolovoza ističu više od 50 razloga zbog kojih bi ministar trebao odstupiti. “To su konkretne činjenice i ako se promijene, to će učiniti kvalitetnijim i zdravstvo i život ljudi u Hrvatskoj”, rekao je Petrov.

Ines Strenja Linić poručila je kako Most traži odlazak Kujundžića zbog ‘nečinjenja’. “Zahtjev Mosta za ministrovom ostavkom je bio zbog nečinjenja, zbog onog što je propustio učiniti u dvije godine i barem pokrenuti reforme u zdravstvu za kojima svi vapimo. Otvarali smo teme, ministar je trebao upravljati zdravstvom. Ovo je prvi put da ćete ne jednom mjestu dobiti sve što je ministar propustio učiniti a što bi naše zdravstvo učinilo puno boljim”, kazala je Strenja Linić, dodajući kako je reforma započeta, ali nije završena.

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je prije nekoliko dana kako će tražiti oduzimanje liječničkih licenci Željku Jovanoviću, Ines Strenji Linić i Boži Petrovu zbog njihovih istupa nakon smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića.

Komentiraj