Streaming servis Amazon Prime nudi filmove Jakova i Dominika Sedlara

Amazone Prime Video, uz Netflix najveća i najvažnija video online platforma na svijetu, stavila je ovih dana u svoju ponudu igrane i dokumentarne filmove hrvatskih redatelja, Jakova i Dominika Sedlara.

Dugometražni dokumentarni film “Searching for Orson” tematizira život i karijeru jednog od najznačajnijih filmaša svih vremena – Orsona Wellesa, o čijem životu i nedovršenim te nepoznatim filmovima govore njegova partnerica Oja Kodar, Steven Spielberg, Peter Bogdanovich, James Earl Jones, Frank Marshall i Paul Mazursky. Film su režirali Jakov i Dominik Sedlar 2006. godine u američkoj produkciji, a osim njega Amazon je u svoju online ponudu uvrstio i prvi igrani film Dominika Sedlara pod nazivom “In Between Engagements”. Riječ je o komediji iz 2014. godine u kojoj igraju Armand Assante, Sorin Brouwers i Callie Deering, a producirao ga je Chip Taylor Communications.

Inače, Sedlari ovih dana upravo završavaju postprodukciju svog najnovijeg dugometražnog igranog filma “The Match”, u kojem, između ostalih, glumi i proslavljeni talijanski glumac sa međunarodnom karijerom Franco Nero, a za čiju distribuciju je interes pokazala nekolicina američkih kompanija. U Hrvatskoj pak uskoro počinju pripreme za dugometražni igrani film o samoubojstvima hrvatskih branitelja nakon što je dokumentarni film “3069” na istu temu od nedavne premijere do sada pogledalo preko 50 tisuća gledatelja. Film pod radnim naslovom “Duhovi” režirati će Jakov Sedlar prema scenariju svog sina Dominika, a u produkciji umjetničke organizacije Memorah Film Igora i Frana Juraja Prižmića koji su navedeni projekt navodno već prijavili na natječaj HAVC-a u kategoriji Poticanja proizvodnje audiovozualnih djela.

Komentiraj