Stravična ispovijed pop zvijezde Demi Lovato o silovanju u tinejdžerskoj dobi

Američka pop pjevačica i nekadašnja tinejdžerska glumačka zvijezda Demi Lovato javno je ispričala da je bila silovana kao petnaestogodišnjakinja, kada je i izgubila nevinost, te da ju je napao i preprodavač droge u noći kada se predozirala 2018. godine.

Lovato je izrekla ove mučne tvrdnje u svojoj novoj YouTube doku seriji ‘Demi Lovato: Dancing with the Devil’, koja je premijerno prikazana na SXSW u utorak 16. ožujka. Doku serija fokusirana je na njezine  borbe s ovisnošću o drogama i alkoholu te bulimijom. Pjevačica je objasnila da se prvi seksualni napad dogodio kad je imala samo 15 godina i radila za Disney Channel, uz napomenu da njezin napadač nije snosio posljedica za svoje postupke.

“Izgubila sam nevinost silovanjem. Nazvala sam potom tu osobu mjesec dana kasnije i pokušala to nekako riješiti kontrolirajući se, a sve što se dogodilo bilo je da sam se osjećala još gore” , ispričala je Lovato. Govoreći o svom predoziranju 2018. godine, zbog koje je nekoliko tjedana bila primljena u medicinski centar Cedars-Sinai u Los Angelesu, Lovato je rekla da ju je preprodavač droge koji ju je i silovao ‘ostavio mrtvu’. Nastavila je sretati napadača tijekom naknadnog recidiva koji ju je još jednom odvezao u bolnicu, te objasnila da to odražava njezina tinejdžerska iskustva.

Lovato je ispričala i da su se oba slučaja ponovila i da to predstavlja traume iz udžbenika i zato se godinama borila. „Što je i razlog zašto sam se stvarno teško pomirila s činjenicom da je to bilo silovanje kad se dogodilo”. Iako pjevačica nije otkrila kada i gdje se dogodio prvi napad, naznačila je da se to dogodilo dok je bila “dio Disneyjeve ekipe koja je javno izjavila da čekaju brak”, misleći na prstenove čistoće koje su kasnih 2000-ih nosili tinejdžerske zvijezde Disneya, uključujući Nicka i Joea Jonasa, Miley Cyrus i Selenu Gomez.

“To za mene nije bilo to – sranje. Tada sam morala stalno viđati tu osobu pa sam prestala jesti i snalazila se na razne druge načine.” Ispričala je da je i drugima govorila o svojoj muci, ali njezin nasilnik “nikada nije imao problema zbog toga”. “Nikada ga nisu izbacili iz filma u kojem je sudjelovao. Uvijek sam zbog toga šutjela jer sam uvijek imala nešto za reći. Ne znam, dosta mi je samo otvaranja usta.” Lovato je dodala da se u to vrijeme borila da prepozna iskustvo silovanja, što je dovelo do njezinih najranijih borbi s bulimijom i samoozlijeđivanjem.

“Kršćanska, južnjačka djevojka u meni to nije tako doživljavala jer to nije bilo normalno za jedno dijete na jugu”, rekla je. “I, jebi ga, jednostavno ću to reći: moja #MeToo priča je kako nekome kažem da mi je netko to učinio, i taj netko nikad nije imao problema zbog toga. Nikada nije udaljen iz filma u kojem je glumio.”

 

Komentiraj