Ilustracija: Pixabay

STRAVA KOD SLATINE Nepoznai počinitelj pucao u dva psa HGSS-a, Astra spašena, Rex uginuo

Jedan pas Hrvatske gorske službe spašavanja jučer je ubijen, a drugi teško ranjen nakon što je nepoznati počinitelj tijekom popodneva iz dvorišta člana HGSS-ove Stanice Orahovice pustio dva psa, objavio je HGSS na svojim stranicama.

Član HGSS-a nestanak pasa odmah je prijavio, a HGSS je u 23:05 sati pokrenuo potražnu akciju oko sela Sladojevci kod Slatine. Po dolasku na teren i uz konzultacije s mještanima sela, te prateći tragove na tlu, potraga je krenula u smjeru mogućeg kretanja nestalih pasa.

Nakon potrage koja je trajala sat vremena, tri člana HGSS-a u jarku pored makadama u Sladojevcima pronašli su kujicu njemačkog ovčara Astru koja je bila teško ranjena i nepokretna. Astra se prije nekoliko mjeseci počela obučavati za rad u potragama HGSS-a.

Astru su brzo transportirali u Veterinarsku stanicu u Slatini, gdje je dežurni veterinar na tijelu kujice pronašao višestruke rane od vatrenog oružja, ali i utvrdio kako nije životno ugrožena. Astra je potom vraćena u dom vlasnika.

Članovi HGSS-a samo pedesetak metara od mjesta gdje su pronašli Astru, u jarku prionašli beživotno tijelo psa Rexa, koji je uginuo od rana od vatrenog oružja. HGSS je sve prijavio nadležnim službama, koje će nastaviti istragu.

Komentiraj