FaH

STRATEŠKO PARTNERSTVO: HSP AS i HSP BiH potpisale sporazum o suradnji

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević i Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine potpisale su u subotu u Čapljini sporazum o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji, a potpisali su ga predsjednici stranaka Ivan Tepeš (HSP AS) i Stanko Primorac – Ćane (HSP BiH) u nazočnosti drugih stranačkih čelnika.
Glavni tajnik HSP AS i zastupnik u Hrvatskom saboru Pero Ćorić istaknuo je da HSP AS nije formalist, ali da legalist svakako jeste. “Uvažavajući pozitivne zakone RH i BiH učinit ćemo sve da današnje potpisivanje ostane povijesno sa stanovišta pravaškog okupljanja. Pozivam pravaške stranke, udruge i istaknute pojedince da slijede primjer HSP BiH i pridruže se novom političkom zajedništvu”, rekao je Ćorić u Čapljini, stoji u priopćenju HSP AS.
Izabrani zastupnik u Hrvatski sabor i predsjednik stranke Ivan Tepeš čestitao je novoizabranom vodstvu HSP BiH te posebno predsjedniku stranke kojemu je, nakon današnjeg sabora stranke, stavljanje potpisa na sporazum prvi politički potez. “U HSP AS i osvojenom Klubu zastupnika u Hrvatskom saboru imat će snažan oslonac u promicanju nauka Oca Domovine i zaštiti hrvatskih interesa u BiH”, rekao je Tepeš.
Predsjednik HSP BiH Stanko Primorac – Ćane naglasio je da potpisivanje tog sporazuma nije kraj nego početak zajedničkog doprinosa ostanku i opstanku Hrvata na svojim ognjištima u BiH. “Nadam se kako će ovo prepoznati i druge hrvatske stranke u BiH koje imaju, kao i mi, isti politički smjer iako nismo na istom brodu”, poručio je Primorac.

Komentiraj