Stranku s Imenom i Prezimenom jučer napustilo šest članova

Stranku s Imenom i Prezimenom u nedjelju je napustilo šest članova koji su trebali biti na listi u IX. izbornoj jedinici. Jedan od njih je i Marko Jelić, gradonačelnik Knina, koji je na Facebooku objavio da napušta ovu političku grupaciju.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Osjećamo obvezu obratiti Vam se svojim imenima i prezimenima. Obzirom da je duboko narušena početna, poštena, čista i iskrena priča, uvidjeli smo da ne dijelimo jednake ili slične moralne, etičke i političke vrijednosti. Dubokim i neprincipijelnim kompromisima Hrvatska se ne može mijenjati na bolje.

Kada stavovi nemaju konstantu, a obraz i čast imaju cijenu, mi u tome ne možemo i ne želimo sudjelovati. Na ovaj način pokazali smo puni smisao nezavisnosti i neovisnosti. Kako smo ušli u ovu priču, tako i izlazimo – čista srca i iskrenih namjera, sa svojim imenima i prezimenima.

Naš politički put nastavljamo dalje, predanim i poštenim radom za svoje općine i gradove, kao i do sada.
Srdačan pozdrav iz 9. izborne jedinice”, stoji u objavi koju potpisuju dr.sc. Marko Jelić, gradonačelnik Grada Knina, Toni Turčinov, mag.struc. agronomije, načelnik Općine Murter – Kornati, Marko Grubelić, mag.oec., načelnik Općine Tribunj, dr.sc. Zlatko Ćesić, Petar Maretić, bacc.ing.el., vijećnik Općine Dicmo i potpredsjednik NLM-a Nikša Kulušić, NLM Drniš.

Podsjetimo, Stranka s imenom i prezimenom Dalije Orešković, Pametno i Fokus zajednički izlaze na izbore u svim izbornim jedinicama. Koaliciju će predstaviti u ponedjeljak na konferenciji za medije u Bjelovaru.

Poručuju kako žele spriječiti rasipanje glasova na centru i omogućiti da birači centra imaju predstavnike u saboru kako o “vladajućoj većini ne bi odlučivali desni ili lijevi ekstremi”, napisao je.

Komentiraj