Vijećnici stranke Pametno Marijana Puljak i Jakov Prkić u četvrtak su oštro osudili ponašanje Željka Keruma na sjednici splitskoga Gradskog vijeća, koji je pogrdnim riječima vrijeđao vijećnika HSLS-a Tončija Blaževića, te su ocijenili kako takav izgred šteti ugledu Splita.

“Ovakvi izgredi štete ugledu Gradskog vijeća i grada Splita. Mi svi, bez iznimke, moramo osuditi ovakvu vrstu ponašanja”, istaknuo je u pisanoj izjavi Prkić, koji je jučer nakon izgreda napustio sjednicu Gradskog vijeća.
Vijećnica Marijana Puljak, koja je i predsjednica stranke Pametno, rekla je kako posebice osuđuje izostanak reakcije predsjednika Gradskog vijeća Jure Šundova.

“Ne izreći opomenu za onakvo verbalno, a skoro i fizičko vrijeđanje je teška povreda institucije kojoj je na čelu, uvreda građana i svih vijećnika”, istaknula je je Puljak.

Jure Šundov je član Hrvatske građanske stranke (HNS) kojoj je predsjednik Željko Kerum. Puljak je istaknula kako se njezina stranka bori protiv pojava u politici kakva se zbila na sjednici splitskoga Gradskog vijeća te da predsjednik Gradskog vijeća, “čovjek o kojemu DORH vodi istragu”, nije osudio ponašanje svojeg šefa jer ga je doveo na tu poziciju, što, po njezinu tumačenju, znači da nismo svi jednaki pred zakonom.

“Jednom netko mora reći: dosta je, dosta je rodijačkih i stranačkih povlastica, dosta je korupcije i kriminala u politici”, istaknula je Puljak.

Kako se navodi u priopćenju, u stranci Pametno, nažalost, nisu iznenađeni ni izostankom reakcije gradonačelnika Andre Krstulovića Opare na taj izgred jer je, kažu, najvažnije zadržati fotelju, i to baš pod svaku cijenu.

“Od brojnih prijedloga na proračun, stranci Pametno jučer je usvojen tek jedan, i to onaj o informatizaciji rada Gradskog vijeća, a oni o povećanju kapaciteta skloništa za žene žrtve nasilja, smanjenju cijene cjelodnevnog boravka u školama, kupnji mjerne postaje na Karepovcu i drugi nisu pošteno ni razmotreni”, stoji u priopćenju stranke Pametno. Puljak podsjeća kako na prijedlog vijećnika te stranke da se u škole uvede građanski odgoj negativno nisu reagirali samo vladajući, nego i Most.

Komentiraj