Hrvoje Jelavic/PIXSELL

STRANKA PAMETNO “Netko tko slavi rođendan s huliganima, ne može riješiti problem huligana u državi”

Stranka Pametno osudila je u nedjelju, reagirajući na incident s utakmice Hrvatska-Češka na Europskome nogometnom prvenstvu u Francuskoj, svako nasilje i huliganstvo, ali i upozorila kako “netko tko slavi rođendan s huliganima, ne može riješiti problem huligana u državi”.

“Osuđujemo svako nasilje i huliganstvo. Sportska natjecanja su mjesto za nadmetanje u tjelesnoj spremi i snazi, ali na terenu, ne izvan njega. Nema opravdanja za ugrožavanje sigurnosti i života drugih ljudi”, stoji u priopćenju te stranke.

Stranka Pametno smatra da je spomenuti incident posljedica nefunkcioniranja države i u segmentu sporta, i to dugi niz godina. U priopćenju Pametno poručuje da se ne poštuje i ne provodi Zakon o sportu, ali radi toga nitko nije sankcioniran. Dodaju kako je kriminal riječ koja se najčešće spominje uz nogomet i HNS, njegovu krovnu organizaciju, a sve institucije društva okreću glavu te ističu da su “političarima puna usta sporta samo u vrijeme predizbornih kampanja, a kada dođu na vlast ne žele riješiti probleme”.

“Predsjednica je, nakon nikome razumljive reakcije i optuživanja nepostojećih organizacija, tek sada, kada je sramota izašla izvan kuće, našla za shodno iskoristiti svoje ovlasti i sazvati hitnu sjednicu tehničke vlade, a na dosadašnje raspadanje države i društva nije reagirala. Netko tko slavi rođendan s huliganima, ne može riješiti problem huligana u državi”, stoji u priopćenju stranke Pametno.

Ustvrdili su kako Hrvatska mora postati moderna i građanska država u kojoj institucije funkcioniraju, pravosuđe je efikasno, a korupcija i kriminal se ne toleriraju s najviših razina.

Komentiraj