Stranka Pametno moli Plenkovića da se ispriča građanima zbog jučerašnje izjave

Hina

Iz stranke Pametno poručuju kako smo jučer doživjeli novo dno.

“Naš dragi vođa Andrej Plenković izjavio je ”Povjerenstvo je moje… Ne pod Vladom, čak isključivo poda mnom i ja mogu njime predsjedavati kad god hoću” i time i službeno sebe proglasio vlasnikom države i svih nas. Nakon hapšenja i kažnjavanja onih koji su se usprotivili ovakvoj vladavini prelazimo u novo doba, kada se više niti ne srame priznati da u njihovim glavama oni posjeduju ovu državu i sve građane u njoj”, stoji u priopćenju stranke Pametno.

“Mnogi će reći da pretjerujemo, ali zaista smo zabrinuti ovakvom retorikom demokratski izabranih predstavnika vlasti, koji su očigledno zaboravili što je demokracija i kako ona funkcionira. Iako, valja se podsjetiti da ova vlada ima pravni, ali nema demokratski legitimitet, jer je nije izabrala većina građana”, kaže Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno te dodaje kako je ova Vlada sastavljena političkom trgovinom između HDZ-a, HNS-a, manjiskih predstavnika i drugih političkih-trgovačkih društava ili pojedinaca.

“Stranka Pametno najoštrije se protivi ovakvoj retorici. Demokratske institucije ne pripadaju pojedincima niti strankama, nego cijelom društvu i njihovo pažljivo građenje na temeljima liberalne demokracije je apsolutni minimum, čak i u najtežim vremenima. Posebno je tužno što predsjednik Vlade koristi ovu retoriku u kontekstu obrazovne reforme, gdje se obraćamo djeci i mladima, i gdje svaka riječ mora biti pažljivo birana kako im ne bi ubili i zadnju nadu da grade moderno društvo zajedno s nama, a ne da odlaze i grade neka druga društva”, navodi se u priopćenju stranke Pametno.

“Stoga molimo premijera da se ispriča svim građanima i pokaže barem tragove poniznosti koja se očekuje od ljudi koji vode demokratska društva”, zaključuju u Pametno.

Komentiraj