Stranka Fokus daje punu podršku Oreščaninu u kandidaturi za predsjednika HGK

Stranka Fokus daje punu podršku kandidaturi Dražena Oreščanina za predsjednika HGK te poziva članove Skupštine HGK da svoj glas daju pravome predstavniku poduzetnika u Hrvatskoj.

“O dosadašnjem radu i vođenju HGK više ne treba trošiti riječi jer primjere lošeg rada gledamo već cijeli niz godina, a mi poduzetnici posljedice toga osjećamo i na svojoj koži. HGK sada ima priliku odabrati novi put s novim predsjednikom, koji uistinu je predstavnik poduzetnika poput mene, put depolitizacije poslovanja HGK koji g. Oreščanin zagovara.

Upravo zato, a uime stranke Fokus, pozivam članove Skupštine HGK da daju glas g. Oreščaninu, a sve ostale pozivam da vikend pred nama iskoriste za lobiranje kod članova Skupštine koji su možda neodlučni. Znam da ću ja to sigurno činiti jer HGK može biti važna institucija za razvoj poduzetništva u RH kada se makne iz ralja politike, međutim ona to sada nije”, poručio je Darko Zver, član Upravnog odbora stranke Fokus i poduzetnik iz Međimurja te predsjednik gradskog vijeća grada Čakovca.

Stranka Fokus je uputila i otvoreno pismo svim članovima Skupštine HGK, a koje potpisuje predsjednik stranke Fokus Davor Nađi.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

„Poštovani članovi Skupštine Hrvatske gospodarske komore,

Vjerujem da ste svi vrlo zauzeti ljudi s mnogo obaveza, pa će ovo pismo biti kratko, stoga vas
molim da izdvojite trenutak i da ga pročitate. Uskoro birate predsjednika institucije koja bi trebala zastupati interese hrvatskih poduzetnika.
Nažalost, to već dugo nije tako. Cijeli niz predsjednika se u godinama iza nas birao prema političkom diktatu i to je u pravilu završavalo loše s cijelim nizom afera. O tome u ovom pismu neću govoriti jer sam siguran da ste detaljno s time upoznati, a kao članovi Skupštine HGK
vjerojatno i bolje nego šira javnost.

Stoga ću reći par riječi oko onoga što bi Hrvatska gospodarska komora trebala biti, a to je središnja institucija koja će pružati svu potrebnu pomoć i podršku našim poduzetnicima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, institucija u kojoj će poduzetnici dobrovoljno htjeti biti članovi umjesto da im članstvo bude prisilno, institucija čiju članarinu poduzetnici neće gledati kao namet nego kao poštenu cijenu za uslugu koju od nje dobiju. I najvažnije, HGK treba hitnu i nužnu depolitizaciju kao preduvjet bilo kakvih pozitivnih promjena.

Sada imate priliku izabrati predsjednika koji dokazano HGK može učiniti takvom institucijom. Kako to znamo? Pa zato jer se za predsjednika prijavio jedan kandidat koji je to već jednom uspio kroz udrugu Glas poduzetnika gdje su poduzetnici dobrovoljni članovi i gdje se vodstvo
udruge bori za njih na svim poljima. Upravo taj kandidat se zalaže i za nužno potrebnu depolitizaciju Hrvatske gospodarske komore. Uz
resurse kakve ima HGK siguran sam da bi rezultati bili još bolji i vidljiviji te da transformacija i uspjeh HGK ne bi izostali.

Stoga vas pozivamo da svoje povjerenje i glas na izborima za predsjednika Hrvatske gospodarske komore date g. Oreščaninu i time pokrenete novu eru u doprinosu Hrvatske gospodarske komore hrvatskom gospodarstvu. U protivnom, ako pak podržite dosadašnjeg
predsjednika, to neka bude vama na čast ili sramotu” stoji u priopćenju kojeg potpisuje Davor Nađi.

Komentiraj