Strani mediji na čelu sa CNN-om kritiziraju organizatore teniskog turnira u Zadru

Strani mediji o Zadru ne pišu samo kao teniskoj atrakciji Novaka Đokovića već i o kritikama na račun organizatora teniskog turnira Adria Toura. CNN tako napominje kako se vrlo malo vodilo računa o samim mjerama zaštite od koronavirusa.

CNN je prenio i riječi još jedne poznate tenisačice.

“Ne razumijem … Bez distanciranja, s potpunim fizičkim kontaktima, bez maski za lice, čak ni navijači nisu imali maske”, napisala je Chris Evert na Twitteru nakon što je vidjela fotografije s Adria Toura.

CNN zatim navodi kako je Đoković prije nego što je situacija krenula nizbrdo zagovarao ublažavanje mjera tijekom turnira

“Znam da je bilo nekih kritika, pogotovo sa Zapada: Zašto imamo toliko puno ljudi? Zašto nemamo društvenu distancu, zašto se ovakvi događaji održavaju usred zaista teške pandemije na Zapadu?” rekao je Đoković za Tennis Legends Vodcast.

“Ali, znate, teško je objasniti ljudima da je situacija zaista, zaista drugačija u Americi ili Velikoj Britaniji nego što je to u Srbiji i okolnim zemljama, dodao je.

“Naravno, od prvog dana organizacije turnira slijedili smo pravila i mjere koje su regulirale državne institucije i zdravstvene ustanove. Dakle, nikada nismo prešli zadanu granicu, uvijek smo čekali da nam daju zeleno svjetlo o broju ljudi na turniru i o tome je li obavezno društveno distanciranje”, kazao je Đoković.

CNN na kraju izvješćuje kako je premijer Hrvatske Andrej Plenković u subotu posjetio turnir Adria Tour te se slikao s Đokovićem.

 

 

Komentiraj