Strani kolege Mate Rimca napadnuti u Zagrebu: “Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota”

Vlasnik Rimac Automobila i šef Bugattija Mate Rimac objavio je u subotu na svom Facebook profilu da su njegovi strani kolege napadnuti u Zagrebu.

Napad se dogodio u samom centru grada, a Rimac je napisao da su mlađi muškarci prvo krenuli s rasističkim uvredama prema stranim kolegama, a da su ih potom fizički napali.

Rimac je poručio da napad smatra pojedinačnim incidentom te je izrazio nadu da neće utjecati na percepciju stranaca koji dolaze raditi u Hrvatsku.

Je li moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu?! Šokiran sam i tužan. Čuo sam se s dečkima. Kažu da su vidjeli grupu mlađih muškaraca koji su počeli s rasističkim ispadima prema našim stranim kolegama. ‘Vratite se otkud ste došli, koji k* radite u Hrvatskoj…’, uz ostale popratne psovke. Naši zaposlenici pokušali su izbjeći konflikt, prešli su cestu i ubrzali korak, ali su ih napadači dostigli i počeli s fizičkim obračunom”, napisao je Rimac na Facebooku.

Poručio je da je jedna od stvari koje kandidatima iz cijelog svijeta ističu da je Hrvatska sigurna zemlja u kojoj se na strance ne gleda kao građane drugog reda. “Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota, koji, nadam se, neće imati utjecaj na percepciju stranaca koji su došli svoj život graditi u Hrvatskoj. Nadam se da će policija odraditi svoj posao brzo i efikasno i da ćemo svi skupa shvatiti koliko stranci koji dođu živjeti kod nas doprinose razvoju društva i gospodarstva. Ako nismo u stanju privući strance, nećemo zadržati ni Hrvate”, napisao je.

Komentiraj