Najnoviji štrajk pilota Lufthanse, četrnaesti od travnja 2014., odgodit će oko 1700 letova zakazanih za utorak i srijedu, objavila je ta zrakoplovna kompanija.

Štrajk će pogoditi 180 tisuća putnika, rekla je u ponedjeljak Lufthansa nakon posljednjeg neuspješnog pokušaja dogovora oko plaća sa sindikatom Vereinigung Cockpit.

Glasnogovornik te tvrtke otkrio je da su zatražili privremenu blokadu štrajka od minhenskog suda, koji je to odbio, prenosi Reuters.

Lufthansa je prošlog tjedna zbog četiri dana štrajka već morala odgoditi 2800 letova, dodaje Reuters. Piloti se s Lufthansom spore oko plaća od travnja 2014. godine.

Ta zrakoplovna kompanija je tijekom vikenda svojoj posadi ponudila rast plaća od 4,4 posto tijekom dvije godine, kao i jednokratnu isplatu vrijednu dvije mjesečne plaće. No piloti zahtijevaju godišnji rast od 3,66 posto godišnje koji bi se retroaktivno primijenio i na proteklih 5 godina.

Komentiraj

FOTO:EPA/SEBASTIAN WILLNOW
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.