Štrajk ide dalje, danas nastavak pregovora

Predstavnici sindikata i vlade, nakon gotovo sedmosatnog sastanka koji se jučer održao u Banskim dvorima, nisu uspjeli postići dogovor o zahtjevima prosvjetnih radnika u štrajku. Pregovori se nastavljaju danas.

Sindikati nisu željeli iznijeti nikakav dojam sa sastanka, ali je predstavnik vlade izrazio optimizam i rekao da su dvije strane “blizu rješenja”.

Predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić kazao je kako misli da ima pomaka u razgovorima te da su oni bili “jako konstruktivni”. “Mislim da smo blizu rješenja, a razgovori se nastavljaju sutra”, rekao je Frka Petešić.

Kazao je da su potpuno svjesni nepravde koja se kumulirala kroz godine prema nastavnicima i učiteljima u osnovnom i srednjem obrazovanju. “To želimo popraviti i tražimo najbolje rješenje. Puno stvari je na stolu, razgovaramo o različitim opcijama, to vam sad ne mogu otkriti, jako nam je važno da dođemo do rješenja”, rekao je Frka Petešić.

“Nismo se dogovorili. Sutra nastavljamo pregovore. Dogovor je da ne iznosimo jesmo li zadovoljni razgovorom. Ali, pozitivna je činjenica da sutra nastavljamo pregovore”, rekao je čelnik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić nakon sedam sati razgovora u Banskim dvorima.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec također nije želio iznijeti nikakve dojmove sa sastanka.

“Pregovore ćemo nastaviti sutra, štrajk se sutra nastavlja kao i do sada. Ukoliko sutra završimo pregovore, ići ćemo na referendum”, rekao je i istaknuo da ne želi iznositi nikakve pojedinosti sastanka te da se u petak opekao kada je to učinio.

Komentiraj